Hartige courgette-ricottataart met Spekreepjes

Ik ben al tijden geabonneerd op delicious magazine omdat ik hier veel inspiratie uit haal. Zo ook deze week. Ik vond het tijd om weer eens wat nieuws te proberen maar had niet veel tijd om te koken. Gelukkig is daar de sectie "Snel op tafel". Ideaal en ik had alles in huis om deze hartige taart te maken. Niet alle ingrediënten precies zoals in het originele recept, maar wel soortgelijk. En jeetje wat was deze lekker geworden! Heerlijk als hoofdgerecht met een groene salade erbij. Maar je zou hem ook goed als bijgerecht kunnen serveren als je meer mensen te eten krijgt of gewoon als hapje op een verjaardag.



Het recept voor 1 hartige taart (als hoofdgerecht voor 3-4 personen)

De ingrediënten:

  • 4 volkoren tortillawraps (niet die hele grote)
  • 1 courgette
  • 100g spekreepjes
  • 4 eieren
  • 125g ricotta
  • 100g geraspte kaas
  • 1 ui
  • handje verse basilicum (of 1tl gedroogde oregano)
  • peper en zout

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de rand en de bodem van de quichevorm (26cm diameter) met de wraps zodat alles bedekt is en zorg dat de wraps er een beetje overeen hangen wordt namelijk lekker knapperig.
  2. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot dat deze krokant zijn.
  3. Rasp ondertussen de courgette grof en snijd de ui in kleine stukjes. Klop de eieren los en klop vervolgens de ricotta en geraspte kaas erdoorheen. Schep de geraspte courgette, ui en gebakken spekjes erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Scheur vervolgend de verse basilicum blaadjes en meng deze erdoorheen.
  4. Schep het mengsel in de taartbodem, verdeel evenredig en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Mochten de randen van de wraps te donker worden dan kun je altijd de schaal op dat moment afdekken met aluminiumfolie. 

Eetsmakelijk!


Variatietip!
Ik heb deze hartige taart nog een keer gemaakt en toen 1 zoete aardappel in blokjes gesneden, 5 minuten gekookt terwijl ik de spekjes aan het bakken was en deze mee gebakken. Erg lekker en maakt hem iets vullender.
Als finishing touch nog een paar cherrytomaatjes gehalveerd en in het mengsel gedrukt en het ziet er super gezellig uit met een extra frisse smaak door de tomaatjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten