6x Foodtips Berlijn

De laatste paar dagen ben ik samen met de boyfriend op citytrip gegaan naar Berlijn. Iedereen verteld je altijd dat het zo'n leuke stad is, nou dat het is ook echt! Wat hebben wij ons goed vermaakt! En vooral ook heerlijk gegeten! Wij sliepen in de wijk Mitte dus de foodtips in deze post zijn daar binnen een straal van 2 kilometer te vinden. En nee, ze zijn stuk voor stuk niet toeristisch, maar zitten dan ook net in de straatjes achter de straten met de bekende bezienswaardigheden waar je niet komt als je het niet weet. Je zit dan ook gewoon hoofdzakelijk tussen de Berlijners.


Food Markt bij RAW99

Berlijn heeft namelijk een hele fijne ontbijtcultuur en Berlijners zelf eten ook graag hun ontbijt buiten de deur. Je kunt net als ons lekker rustig aan doen (wij ontbeten iedere dag niet voor 11.00) want in de meeste tentjes kun je tot een uur of 16.00 á 17.00 gewoon ontbijt bestellen. Een heerlijk relaxed begin van de dag dus.

Mijn eerste tip is dan ook, ga zeker niet in je hotel ontbijten. Voor minder geld kun je onwijs lekker en in de buurt eten.


Het terras van café Fleury


Heb jij binnenkort een tripje naar Berlijn op de planning staan? Dan moet je echt de volgende hotspots bezoeken voor een overheerlijke maaltijd. Nummer 1 t/m 4 zijn ontbijt/lunch plaatsen. Nummer 5 avondeten en Nummer 6 een Food Markt!




1. Café Fleury

Met stip op nummer 1 qua ontbijtlocatie, Café Fleury. Een café met Franse ontbijtspecialiteiten in het hippe gedeelte van Mitte waar je tussen de Berlijners zit. Heel veel keus uit verse baguettes, quiches, croissantjes, ei-gerechten maar vooral ook verschillende ontbijtplatters (zie foto) met een verscheidenheid aan super verse en smaakvolle Franse kaasjes, beleg (salami, ham, eend etc.), jams, spreads en ga zo maar door die je zelf op stukjes vers brood kunt eten. Je kunt zelf aan de bar bestellen en dan komen ze het aan tafel brengen. Neem er wel de tijd voor want het is er gezellig druk en daardoor kun je even op je eten moeten wachten, maar dat is het zo waard. En je krijgt veel te eten! Wij hebben zeker 45 minuten lang genoten van al het lekkers op ons tafeltje. Ze hebben ook een fijn terras aan de straat. Al met al een heerlijke brunch hier gegeten!

Adres: Weinbergsweg 20, 10119 Berlijn
Openingstijden: Ma-Vr: 8:00 tot 22:00 / Za-Zo: 9:30 tot 20:00


Brunch at Fleury!


2. Chipps

Heb je trek in een goed en stevig ontbijt? Ga dan naar Chipps. Ze hebben hier ook veel vegetarische opties. Ik ging voor de "Bed Head" en kreeg 2 perfecte gepocheerde eieren met bacon (ze hebben ook vegetarische bacon), hollandaise saus, bieslook en toast. Anton nam de "Lumber jack" met scrambled eggs, bacon en wentelteefjes met maple syrup. Bij beide kregen we een heerlijke salade erbij. Een goed vullend ontbijtje dus! Maar er stonden ook lekkere pannenkoekjes en wafels op de kaart. Voor ieder wat wils en ze hebben ook een terras. Het zit tussen de grote kantoorgebouwen in en heeft een strakke look en feel, maar toch gezellig. 

Adres: Jägerstrasse 35, 10117 Berlijn
Openingstijden ontbijt/lunch: Ma-Za: 9:00 tot 16:00 / Zon: 9:00 tot 17:00
(je kunt er van Maandag tot Zaterdag ook terecht voor diner van 18:00 tot 22:00)


Heerlijke eieren bij Chipps


3. House of Small Wonder

Heb je trek in een echte hippe maaltijd? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan House of Small Wonder. Het zit tussen allemaal grote kantoorgebouwen in en je rijdt er bijna zo voorbij, maar een gezellig bordje aan de muur verteld je dat ze er toch echt zitten. Volgens een prachtige wenteltrap (die ook heel populair is op Instagram) loop je het restaurant binnen. Het is net een kas waar je in zit, veel groen, overal bloemen en bloempotten aan het plafond, veel licht en een hele fijne sfeer. Wij hadden hier een kleine lunch gegeten na onze brunch bij café Fleury die voor Anton bestond uit een bordje Griekse yoghurt met heerlijk vers fruit en huisgemaakte granola en voor mij uit een broodje met feta kaas en avocado geserveerd met gazpacho en spinazie salade. Alle ingrediënten zijn ook nog eens biologisch. 

Adres: Johanisstrasse 20, 10117 Berlijn
Openingstijden: Dagelijks van 9:00 tot 17:00


 


4. Zeit für Brot

Heb je even geen zin in een ontbijtcafé? Dan kun je één van de vele bakkers in Berlijn proberen. Wij hadden via tripadvisor Zeit für Brot uitgezocht. Super leuk waar ze nog hun eigen brood vers maken en je zo de bakkerij zelf in kan kijken. Je kunt hier hele broden kopen, maar ook belegde broodjes en overheerlijke kaneelrollen. 

Adres: Alte Schönhauser Strasse 4
Openingstijden: Ma-Vrij: 7:00 tot 20:00 / Zat: 8:00 tot 20:00 / Zon: 8:00 tot 18:00



5. The Pub - Möpse trinken bier

Heb je geen zin in typisch Duits eten wat je overal kunt halen (tip, wil je dit wel kijk op tripadvisor voor de beste bij jou in de buurt)? Dan is The Pub een heel leuk alternatief! Met GEWELDIGE Hamburgers en tafels waar je je eigen bier aan kan tappen! Hoe leuk! Advies is wel om te reserveren want het is erg populair, ook onder de Berlijners zelf. Op de kaart stond een "Pub burger" nou die moesten we natuurlijk nemen en ik uiteraard met de zoete aardappelfriet die op het menu stond. op de burger zat onder andere cheddar kaas, bacon en sla, maar voor de zuurkool erop maakte hem af. En het waren ook nog eens de lekkerste zoete aardappelfrieten die ik ooit heb gegeten. Een echt overheerlijke maaltijd met denk ik wel de lekkerste hamburger die ik ooit gegeten heb. 

Adres: Rochstrasse 14
Openingstijden: dagelijks van 18:00 tot sluit




6. Food Markt RAW Gelände

Het RAW Gelände is ook een aanrader om naar toe te gaan zonder te eten. Het is een groot oud industrieelcomplex uit de tijd van de DDR. Nu is het een gaaf cultureelcomplex. Er zijn verschillende terrasjes, biertuinen, feestjes, food trucks en clubs te vinden. Maar er is ook een skatebaan, klimmuur, in de weekenden een vlooienmarkt en vooral veel kunst en street art! Aan het einde van het terrein is er een leuk food stuk met allemaal kleine standjes in food truck stijl waar je voor weinig geld onwijs gezellig en lekker kunt eten en drinken! Wij hadden taco's, een burger en een bordje boter kip curry. 

Adres: Revaler strasse 99



Geen opmerkingen:

Een reactie posten