Ricotta Zalm Penne

Wat doe je als je nog ricotta over hebt van je risotto? Juist, daar bedenk je natuurlijk een ander receptje mee. En dat werd deze echt lekkere zalm pasta. Een heerlijke lichte en frisse maaltijd voor in de zomer. Nu denk je misschien pasta een lichte maaltijd? Ik had gewoon niet zo veel pasta opgeschept ;).


Het recept voor 2 personen:

(mocht je alleen eten dan kun je de rest invriezen)

De ingrediënten:

  • 100-150g penne
  • 125 g ricotta
  • 1 prei
  • 1 sjalotje
  • 1/4 courgette
  • 200g kastanje champignons
  • 6-8 cherry tomaatjes
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: parmezaanse kaas

Bereiding:
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd alle groente in stukjes/plakjes/partjes.
  2. Fruit dan de prei en het sjalotje in een scheut olijfolie. Voeg daar dan de champignons bij en bak zo'n 3 tot 4 minuten. Doe dan de courgette erbij en bak nog 3-4 minuten extra. Roer er dan de cherry tomaatjes doorheen en draai het vuur uit.
  3. Giet dan de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. 
  4. Roer de ricotta en gescheurde basilicumblaadjes door de groenten heen met een scheutje kookvocht. Voeg meer vocht toe afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben. 
  5. Serveer met geraspte parmezaanse kaas eroverheen. 

Eetsmakelijk!

1 opmerking:

  1. Klinkt goed! Zalm, champignons en courgette is een goede combinatie!
    http://dekookfabriek.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen