Gisteren hadden we een gezellige dinner date met de meiden van Bootcamp. Iedereen zou een hapje maken en dus besloot ik dat dit de perfecte gelegenheid was om deze rolletjes te maken! De koriander viel niet bij iedereen in de smaak, maar verder erg lekker en ideaal voor zo'n avond. Het is licht en makkelijk te maken en je kan dit ook van te voren doen. Geen moeilijk gedoe dus in de keuken terwijl je gasten er al zijn.
Rijstpapier is verkrijgbaar bij de toko.
Het recept voor 6 rolletjes:
De ingrediënten:
- 6 vellen rijstpapier
- 1/2 mango
- 2 wortels
- 3 bosuitjes
- 4 bladeren Chinese kool
- Koriander naar smaak
- 1 el geraspte gember
- 4 tot 5 el sojasaus
- sap van 1 citroen
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
- Rasp de gember en die deze samen met een geperst teentje knoflook in een kom en meng met de sojasaus en het citroensap. Zet deze vervolgens aan de kant. Kook ook alvast wat water.
- Snijd dan de mango en Chinese kool in dunne reepjes, rasp de wortels en snijd de bosui in ringetjes.
- Week het rijstpapier per vel enkele seconden in het kokende water totdat het zacht is. Let wel op, het papier kan aan elkaar plakken en dat willen we natuurlijk niet. Leg het geweekte papier op een droge plank (ik heb een glazen plank gebruikt omdat hij toch een beetje aan mijn houten plank bleef plakken). Beleg deze dan met de wortel, mango, bosui, Chinese kool en koriander naar smaak. Vouw het papier dicht. Ik vouw eerst de smallere randjes naar binnen en dan de brede stukken (zie onder).
- Snijd de rol doormidden en serveer met de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten