Kip Madras

Tijd voor weer een gezonde en zelfgemaakte versie van één van mijn favoriete Knorr pakken. Of nou favoriet, toen ik nog niet zo gezond at was dit zeker zo. Nu eet ik nooit meer deze pakken en dat bevalt 2 jaar later nog steeds erg goed! En dus is het tijd voor weer een gezonde versie van de oh zo bekende wereldgerechten.

Eerder heb ik al een heerlijke Lasagnette geplaatst. Maar ook dit is echt een topper al zeg ik het zelf.



Het recept voor 1 persoon:


Tijd: 20-30 minuten

De ingrediënten:
  • 75 g bruine basmati rijst
  • 1 kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 100-150 g boontjes
  • 1/2 el madras curry pasta
  • 100 ml kokosmelk
  • 1/2 appel
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Kook water in de waterkoker. Giet het in een pan wanneer het klaar is, snijd de tomaat kruislings in aan de bovenkant en doe 30 seconden in het kokende water. Spoel af met koudwater en haal dan het vel eraf. Dit gaat nu super makkelijk!
  2. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Snijd de kip in kleine stukjes en verwarm een eetlepel olijfolie in een wok op matig-hoog vuur. Bak de kip in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Ondertussen snijd je de tomaat in stukjes, versnipper je de ui, maak je de boontjes schoon en snijd je de uiteinden eraf. 
  4. Als de kip klaar is doe je deze in een kom en zet je deze apart. In dezelfde koekenpan doe je nog een eetlepel olijfolie en nu doe je de boontjes erbij. Bak ze zo'n 3 minuten en doe dan de ui en tomaat erbij. Nog 5 minuten koken zodat ook de ui zachter is geworden en wat bruiner. Doe dan de curry pasta erbij en roer goed.
  5. Voeg de kokosmelk toe en de kip en roer ook nu weer goed. Laat pruttelen op laag vuur voor zo'n 10 minuten totdat de saus wat dikker is. Wordt de saus te dik? Doe er dan gewoon wat water bij.
  6. Ondertussen schil je de appel en snijd je deze in stukjes. Deze roer je de laatste 2 minuten door de curry.
  7. Serveer de kip madras op de rijst. 

Eetsmakelijk!


2 opmerkingen:

  1. Hoi Henk, ik gebruik de biologische "organic madras curry paste" van Geo organics. Ze verkopen deze bij mij bij de biowinkel. Groet, Debbie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zalig !! Super bedankt voor dit recept !! En vooral niet stoppen zou ik zeggen ! grtjs Michiel

    BeantwoordenVerwijderen