Tijd: 30 minuten
De ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets
- 1 el oregano
- 1 el paprikapoeder
- Boter
- 1 citroen
- 10 cherry tomaatjes
- 4 plakjes pancetta
- 1 takje rozemarijn
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Verwarm de gril in je oven en zet een grote koekenpan op hoog vuur.
- Leg de kipfilets op een snijplank en wrijf ze in met de oregano, paprika poeder, zout en peper. Zorg ervoor dat alles bedekt is en besprenkel dan met olijfolie.
- Doe een klont boter in de koekpan samen met een scheut olijfolie. Bak de kip 4 tot 5 minuten in de pan tot beide kanten goudbruin zijn. Leg ze dan in een ovenschaal, snijd de citroen in vieren en leg deze samen met de tomaatjes in de ovenschaal naast de kip. Schenk het sap uit de pan over de kipfilet en leg de plakjes pancetta of bacon op de kip. Zet de pan met de rest van het 'vet' terug op het vuur en haal hier het rozemarijn takje doorheen. Leg deze op de kip en doe de rest van het 'vet' in de ovenschaal en zet zo'n 14 tot 16 minuten onder de hete gril.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten