Geroosterde Rozemarijn Tijm Krieltjes



Tijd: 45 minuten (waarvan 25 in de oven)

De ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zeezout

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
  2. Maak de krieltjes schoon onder koud, stromend water en halveer ze. Laat de schil erop zitten. Kook ze dan met wat zout zo'n 10 minuten. Let erop dat alle aardappels onder water liggen. In de tussentijd mix je de olijfolie me de oregano, blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn (fijngesneden), teentjes knoflook in plakjes en de zeezout in een kom.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze uitwasemen. Meng ze met het olijfolie mengsel totdat alles bedekt is. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet zo'n 25 minuten in de oven. Vergeet ze niet een paar keer om te keren. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn. 

Enjoy!

1 opmerking:

  1. Hoi Debbie, ik heb gisteren confit de canard gemaakt met jou aardappels, maar de olijfolie weggelaten en vervangen door het vet van de eendenbouten.
    Moet je eens proberen dan krijg je een wat meer delicate smaak aan de piepers.

    Groeten

    Pieter

    BeantwoordenVerwijderen