Het recept voor 4 personen:
Tijd: 25 minuten
De ingrediënten:
- 300g rundergehakt
- 1 courgette
- 1 oranje paprika
- 2 sjalotjes
- 1 blikje mais
- 3 el marineer je gek kruiden
- teentje knoflook
- 1 tomaat
- olijfolie
- 8 volkoren wraps
- geraspte kaas
- salsasaus
- zure room
- zelfgemaakte guacamole voor erbij
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd eerst alle groenten en zet een hapjespan op matig tot hoog vuur. Bak hierin eerst de versnipperde sjalotjes in een scheutje olijfolie totdat deze glazig zijn. Voeg dan een geperst teentje knoflook en de courgette toe. Doe na een paar minuten de paprika erbij. Wanneer de groenten klaar zijn (niet te zacht, maar ook niet meer te hard) schep je deze over in een kom en laat je deze even apart staan.
- Rul dan het gehakt in dezelfde pan, zonder extra olie. Wanneer deze net aan gaar is doe je de groenten er weer bij samen met de kruiden en 100 ml water. Laat dit zo'n 3 minuten pruttelen.
- Schep dan het gehakt in dezelfde pan, zonder extra olie. Wanneer deze net aan gaar is doe je de groenten er weer bij samen met de kruiden en 100 ml water. Laat dit zo'n 3 minuten pruttelen.
- Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en bestrooi met zoveel kaas als je wilt.
- Zet ze zo'n 10 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
- Serveer met de over gebleven zure room en salsasaus. Als je er echt een feestje van wilt maken kun je zelfgemaakte guacamole en nacho chips erbij serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten