Het recept voor 3 porties:
Duur: 10 minuten
De ingrediënten:
- 150 g couscous
- 1 uitje
- 300 g kastanje champignons
- 1 courgette
- 1 zoete punt paprika
- 150 g cherry tomaatjes
- rucola of verse basilicum blaadjes
- 1 tot 2 theelepels thai red curry kruiden van Jonnie Boer
- blokjes feta kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Versnipper de ui en doe deze in de pan. Snijd ondertussen de champignons in partjes en doe bij de ui wanneer je klaar bent. Doe dat ook voor de courgette en voeg nu ook de kruiden en eventueel peper en zout toe. Vergeet niet af en toe de groenten om te scheppen.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd ook deze in stukjes en bak kort mee.
- Snijd de cherry tomaatjes in partjes en de feta kaas in blokjes. Wanneer de groenten gaar zijn draai je het vuur uit. De couscous is inmiddels gaar. Doe deze bij de groente in de pan zodat de couscous alle smaken van de kruiden en olie meeneemt. Roer dan de cherry tomaatjes en de basilicum of rucola erdoorheen.
- Serveer met de blokjes feta kaas eroverheen.
Maak je extra voor de dag erna? Laat het dan afkoelen en zet het in een luchtdichte bak in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten