Het recept voor 1 persoon:
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten:
- 75 g speltpasta
- 50-75 g gerookte zalm
- 1/2 prei
- 200g kastanje champignons
- paar cherry tomaatjes
- flinke hand spinazie
- 100 ml kookroom
- Zout & Peper
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de prei in ringen en de champignons in partjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig vuur en bak hierin de champignons en prei zacht in zo'n 5-8 minuten.
- Ondertussen versnipper je de zalm en snijd je de tomaatjes in vieren. Wanneer de champignons en prei bijna klaar zijn doe je een flinke hand (of zelfs twee) erbij en wacht je, al roerend, totdat de spinazie geslonken is. Voeg de kookroom, peper, zout, de tomaatjes en de zalm toe en roer goed. Draai het vuur laag en laat lekker doorverwarmen.
- Giet de pasta af zodra deze gaar is en roer door de saus. Serveer met eventueel was geraspte pecorino.





Ziet er heerlijk uit maar omdat ik probeer koolhydraatarm te eten is de pasta natuurlijk wel een dooddoener. Wat is er een alternatief voor?
BeantwoordenVerwijderenHoi Filip! Ja als je niet vaak pasta eet dan gaat deze zwaar vallen! Maar je kunt de pasta heel makkelijk vervangen door courgette en daar zuchetti van maken! Super simpel, je hebt een courgette nodig en met een spirelli spiraalsnijder kun je daar spaghetti slierten van maken. Heb je deze niet, geen probleem. Gebruik dan gewoon een dunschiller en dan wordt het tagliatelle. Kort (echt 1 minuutje zodat het net warm is want het slinkt snel) verwarmen in een droge koekenpan en klaar ben je. Ik heb een paar lekkere recepten met andere sauzen op mijn website staan. Je kunt deze het makkelijkst vinden door de "paleo" tag aan te klikken (alle tags staan in de rechter zijbalk). Succes!
Verwijderen