Waaronder een een heerlijke makreelfilet met huid van "Vers vishandel Jan van As". Niet iets wat ik zelf snel zou halen, maar zo onwijs lekker! Je proeft daadwerkelijk de versheid, echt ik vind het jammer dat het op is. En ik ga zeker volgende keer zelf naar deze vishandel voor mijn stukjes vis, dan maar een stukje verder rijden of omfietsen, dat is het zeker waard.
Maar wat kun je nou met makreelfilet met huid. Nou, die hoef je dus maar heel kort te bakken! Hier komt een lekker receptje met quinoa voor 1 persoon.
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten:
- 50g quinoa
- 2 makreelfilets met huid
- 200 g tomaten of cherrytomaatjes (ik had een mix)
- 1 zoete punt paprika
- 1/2 avocado
- 1/2 citroen
- Zout en Peper
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Ik was mijne altijd eerst en kook hem daarna 12 minuten.
- Ondertussen snijd ik de tomaten in blokjes of partjes. Ook de halve avocado snijd ik alvast in stukjes.
- Leg de makreelfilet klaar op een snijplank en kerf de huid van de makreelfilets in en kruid beide kanten met zout en peper. Verhit een koekenpan met vlakke bodem op matig vuur en besprenkel de huid van de makreelfilet met olijfolie. Bak ze 2-3 minuten op de huid. Keer de filets om en bak ze nog eens 2 minuten.
- Giet de quinoa af en meng met de tomaten, paprika en avocado. Serveer de vis direct op de salade en besprenkel met citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten