Vadouvan Vis met Gegrilde Groenten & Homemade Ravigottesaus

Laatste tijd ben ik weer helemaal into gegrilde groenten. Lekker snel te maken, altijd goed van smaak en kan eigenlijk niet misgaan. Omdat ik ook bewust weer wat minder koolhydraten ben gaan eten in de avond heb ik gisteren deze heerlijke gegrilde groenten stapel gemaakt met een visje erop! Maar wel een lekker gemarineerd visje. Met een heerlijke homemade ravigottesaus geïnspireerd door het E-Boek Paleo Smaak van Astrid Jongbloed & Marinka Bil van Oerkracht  en eetpaleo. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt een link in je email om dit leuke boekje te downloaden!

Nu hoor ik je vragen: wat is Vadouvan? Dat is een heerlijke kruidenmix en eigenlijk een Franse interpretatie van een Indiase kerrie. Vadouvan is afkomstig uit de Puducherry regio waar Franse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Het is dus een soort kerrie die perfect te gebruiken is als smaakmaker voor kip, vismarinade of gewoon als vervanging van normale kerriepoeder. Ik vond het echt ontzettend lekker, en vele malen lekkerder dan gewoon kerriepoeder dus ik adviseer: ga er zeker mee aan de slag!




Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 1 uur marineren + 15 minuten kooktijd

De ingrediënten:

  • 1 pangasiusfilet of andere stevige witvis (ik had 2 kleinere)
  • 1 aubergine
  • 1 zoete punt paprika
  • handje spinazie
  • 1 tl vadoucan kruiden van Jonnie Boer
  • 2 el olijfolie
  • Roomboter
  • Zout & Peper
  • 1 flinke eetlepel homemade ravigottesaus (zie onder)

Zelfgemaakte ravigottesaus:
  1. Meng 6 eetlepels mayonaise met 1 theelepel mosterd, 2 augurken zeer fijngesneden, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 eetlepel verse peterselie en bieslook, 1 tl dragon en 1 eetlepel kappertjes. Ik heb alles gemend in mijn keukenmachine, wel zo makkelijk, maar wil je een wat traditionelere met de stukjes er nog in dan even zelf snijden en roeren.
  2. Je kunt hem zo'n 5 dagen bewaren in een afgesloten weckpot in de koelkast.

Bereiding:
  1. Begin met het marineren van de vis zodat deze de smaken van de heerlijke kruidenmix kan absorberen. Meng de Vadouvan kruiden met wat olijfolie tot je een iets vloeibare pasta krijgt. Wrijf hier de vis mee in samen met wat peper en zout en laat een uur in de koelkast staan zodat de smaken lekker in je vis kunnen trekken.
  2. Na een uurtje Snijd je de aubergine in dunne plakken en de paprika in stukken. Bestrijk de aubergine en paprika aan beide kanten met een dun laagje olijfolie en wat peper en zout, zet de grillpan op hoog vuur en gril de groenten aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn. 
  3. Ondertussen zet je een koekenpan met een klontje boter op matig tot hoog vuur en bak je in 6-8 minuten de vis mooi goudbruin en gaar. 
  4. Maak ondertussen de ravigottesaus.
  5. Tijd om de borden op te maken. Begin met een handje verse spinazie gevolgd door de gestapelde groenten. Leg daar de vis of visjes bovenop en maak af met een lekkere eetlepel ravigottesaus. 

Eetsmakelijk!

1 opmerking: