Het recept voor 1 persoon:
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten:
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 1 uitje of sjalotje
- 1 grote teen knoflook
- 150 g kastanje champignons
- 150 g kipgehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- Italiaanse kruiden
- Zout & Peper
- Olijfolie of kokosolie om in te bakken
Bereiding:
- We beginnen met de bolognese saus. Versnipper allereerst de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit een scheut of eetlepel olie in een hapjespan op matig tot hoog vuur en rul hierin het kipgehakt en voeg dan de geperste teen knoflook, de champignons en het uitje toe. Bak zo'n 4-5 minuten totdat alles gaar is.
- Ondertussen was je de courgette en schil je met de dunschiller lange stroken/slierten van de courgette. Snijd ook zeker de schil mee! Het middelste is zacht en heb ik niet geschild want dat is wat lastiger, maar in blokjes gesneden en na de 5 minuten samen met de tomatensaus in de pan gedaan zodat het nog iets zachter wordt en heerlijk in de saus meegenomen wordt.
- Pureer ook de 4 tomaten met een staafmixer fijn, meng met het blikje tomatenpuree en doe bij de groenten in de pan. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en laat op laag vuur lekker pruttelen.
- Zet een droge pan (dus zonder olie) op het vuur en bak hierin kort (echt maar 1 tot 2 minuten max. anders slinken ze te veel) de courgette spaghetti.
- Serveer de bolognese saus op de courgette pasta en maak af met wat geroosterde pijnboompitten en eventueel geraspte pecorino.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten