Het recept voor 2 personen:
- 250 g kippenhaasjes
- 4 volkoren wraps
- 1 blik zwarte bonen
- 3 wortels
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 1 zoete punt paprika
- rucola
- rode ui
- Knoflooksaus
- 2 el paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl komijn
- Zout & peper
- Olijfolie
Bereiding:
- Om de kip te scheuren moet je de kip eerst net aan gaar koken in een ruime hoeveelheid kokend water. Bij mij duurde dat zo'n 5-7 minuten maar het is afhankelijk van de dikte van je kippenhaasjes. Je kunt natuurlijk ook kipfilet gebruiken maar deze moet langer koken.
- Terwijl de kip staat te koken hak je de wortels fijn in de keukenmachine, snijd je de tomaat en avocado in plakken, de paprika in stukjes, versnipper je de ui en laat je de zwarte bonen uitlekken.
- Verwarm de wraps in de magnetron of in een droge koekenpan.
- Wanneer de kip gaar is, giet je deze af en kun je de kippenhaasjes met 2 vorken uit elkaar trekken totdat het een soort van snippers zijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op matig vuur en fruit kort de ui. Meng de kip met de paprikapoeder, komijn, peper en zout en doe samen met de geperste teentjes knoflook in de pan. Bak kort op zodat het weer goed warm is.
- Tijd op de wraps te vullen! Ik heb als het ware de wrap dichtgevouwen en dan een klein hoekje omgevouwen zodat je hem makkelijk vast kunt houden. Vul met rucola, wortelrasp, paprika, tomaat, zwarte bonen en avocado en doe als laatst de kip erbij. Eet met wat knoflooksaus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten