Het recept voor 1 bananenbrood:
De ingrediënten:
- 150 g havermeel
- 3 eieren
- 3 grote rijpe bananen
- 1 tl kaneel
- 2 tl bakpoeder
- flinke snuf (Himalaya) zeezout
- 1 flinke el rauwe cacao
- 1 scoop one whey vanilla white chocolate (optioneel)
- paar amandelen
Bereiding:
- Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
- Prak de drie bananen fijn (bewaar een paar plakjes voor bovenop de cake) en meng deze goed met de eieren. Doe dan de havermeel, kaneel, bakpoeder en Himalaya zeezout erbij en mix goed. Ik heb dit gedaan met een handmixer, wel zo snel, maar het kan ook met een garde of vork.
- Verdeel het mengsel over 2 kommen. Mix door de ene kom de cacaopoeder en door de ander de wei proteïne.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet de mengsel om en om erin. Ik heb gekozen voor gewoon 2 lagen, maar je zou er ook meer kunnen maken natuurlijk.
- Leg er de plakjes banaan en verkruimelde amandelen overheen en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Hoi Debbie, op basis van jouw basisrecept voor havermoutbrood ben ik ook aan het spelen gegaan. Aangezien ik nogal vergeetachtig ben weet ik nu dat het ook prima werkt zonder eieren en bakpoeder ;-) Vooral erg lekker met appel, rozijnen, noten en een beetje kaneel. Dan eet je de hele dag appeltaart voor je gevoel en nog gezond ook!
BeantwoordenVerwijderenHaha oke, ik kan me wel voorstellen dat het zonder eieren wellicht wat droger wordt, maar gelukkig is het brood niet mislukt ;) Ja ik ben momenteel een appeltaart-brood aan het perfectioneren, wel met eieren... :)
VerwijderenHallo, ik zit nu ook al een paar pogingen tot variatie op bananenbrood. Griekse yoghurt was een hit thuis. Geraspte appel is ook goed gelukt. Ik vind het brood anders toch wat droog...
BeantwoordenVerwijderen