Super Snelle Pizza's op Tortilla Wraps

Soms heb ik spontaan een goed idee en zo ook vandaag! Ik heb van Jip en Jij een GoodyBag gekregen met daarin onder andere een zakje Skinny Meel mix (meer info en een leuke winactie op Facebook en hier!) waar je perfect een pizza mee kon maken. Deze stond natuurlijk gelijk vanavond op het menu, maar was iets kleiner dan gedacht. Dus ik dacht, ja en nu? Nouja laat ik eerst deze maar maken en dan eens kijken hoeveel honger ik nog heb. Ik trok de keukenla open en zag daar volkoren wraps liggen en een (al zeg ik het zelf) briljant idee was geboren: Super snelle pizza's op een tortilla wrap!

Ik kon me natuurlijk gelijk niet inhouden en heb 3 varianten gemaakt waarvan eentje natuurlijk op de pizzabodem van Jip en Jij! Maar zien ze er allemaal niet geweldig lekker uit?!



De recepten:

De basis is voor alle drie de pizza's hetzelfde. Voor de saus heb je het volgende nodig:


En de bereiding gaat als volgt:
  1. Verwarm je oven voor op 220-225 graden Celsius.
  2. Leg de wraps op een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en smeer op de wraps. Dit gaat het gemakkelijkst met de bolle kant van een lepel.
  3. Beleg de pizza's met jouw gekozen toppings (voor ideeën zie onder).
  4. Bak de pizza's zo'n 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas gesmolten is en de wrap lekker knapperig.


Griekse Stijl Pizza

We beginnen gelijk met de pizza op de bodem van de heerlijke skinny meel mix van Jip en Jij, maar deze kan natuurlijk ook prima op een wrap gemaakt worden.



De ingrediënten voor de topping:

  • 1 wrap
  • 1 el saus (zie boven)
  • 2 kastanje champignons
  • 4 plakjes courgette
  • 3 plakjes tomaat
  • paar rode ui ringen
  • Feta kaas
  • Beetje geraspte kaas

Beleg simpel weg de pizza in de volgende volgorde: saus, geraspte kaas, tomaat, champignons, courgette, ui en feta kaas. Ik had nu de champignons en courgette niet van de voren gebakken maar dit kan wel en maakt de groente iets zachter.


Paprika-Mozzarella Pizza


Mozzarella mocht natuurlijk niet ontbreken op dit kleine pizza feestje. Heerlijk in combinatie met de zoete punt paprika!



De ingrediënten voor de topping:

  • 1 wrap
  • 1 el saus (zie boven)
  • 2 kastanje champignons
  • 5 ringen zoete punt paprika
  • 4 plakjes mozzarella
  • Beetje geraspte kaas
  • Paar verse basilicum blaadjes

Ook hier geld dat je weer begint met de saus en de geraspte kaas, gevolgd door de champignons, paprika en mozzarella. Is de pizza uit de oven? Strooi er dan de basilicum blaadjes overheen.


Tonijn Pizza

En last but not least een tonijn pizza! Hier had ik trek in! De rest van de tonijn heb ik bewaard voor een lekkere lunchsalade maandag.



De ingrediënten voor de topping:
  • 1 wrap
  • 1 el saus (zie boven)
  • 1/4 blikje tonijn
  • 3 plakjes tomaat
  • paar rode ui ringen
  • Beetje geraspte kaas

 Begin met het insmeren van de wrap met de saus en wat geraspte kaas. Leg er dan de plakjes tomaat op gevolgd door de tonijn en de ui. Strooi nog wat extra geraspte kaas over de bovenkant.


Enjoy!

10 opmerkingen:

  1. Lekker! Ik maak mijn pizza's ook vaak op een tortilla, super snel en makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ideaal! Zo stom dat ik het nooit eerder heb bedacht :)

      Verwijderen
  2. Lekker! Bij mij waren ze met de oven op 220 graden na 10 minuten al verbrand hihi.. Maar de tweede keer was het wel goed gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps haha. Elke oven is weer anders, maar gelukkig daarna gelukt :)

      Verwijderen
  3. Hoeveel calorieën bevat zon pizza ongeveer ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ongelooflijk, wat een lekkere pizza zeg! Ik heb de paprika/mozarella variant gemaakt. Kleine aanpassing moeten toepassen, want geen basilicum in huis ;-) en in plaats van rode heb ik groene pesto gebruikt. Echt super lekker en snel klaar! Dit recept is een blijvertje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja: hete lucht oven 200 graden 8 minuten, dan is de pizza perfect en niet te knapperig!

      Verwijderen
    2. Leuk om te horen dat deze zo in de smaak valt! De tijden zijn altijd afhankelijk van het merk en soort (combi of alleen oven en bouwjaar), dus altijd goed in de gaten houden! Fijn dat je de juiste instellingen voor jullie oven hebt gevonden voor dit gerecht!

      Verwijderen