Pizza Party!

Voor zover jullie het nog niet wisten, ik hou van pizza! Dat is ook iets wat ik erg mis sinds ik gezond eet en waar ik dan ook graag mee cheat. Maar ik heb nu toch een heerlijke snelle gezonde variant gevonden op wraps. Hier hebben jullie vorige week al over kunnen lezen in de Super Snelle Tortilla Pizza Post, maar ik vond ze zo ontzettend lekker dat ik ze dit weekend weer maakte! Maar dan met andere toppings.

Maar de toppings kan je natuurlijk ook op een gewone zelfgemaakte pizza doen. Ik raad dan aan om het deeg van spelt te maken en het recept vind je hier.



De recepten:

De bereiding gaat natuurlijk voor de pizza's hetzelfde:

  1. Verwarm je oven voor op 220-225 graden Celsius.
  2. Leg de wraps op een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  3. Beleg de pizza's met jouw gekozen toppings (voor ideeën zie onder of in de post van vorige week).
  4. Bak de pizza's zo'n 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas gesmolten is en de wrap lekker knapperig.

Pizza di Parmaham

Parmaham of serranoham, ik eet het bijna nooit maar van tijd tot tijd vind ik het toch lekker! Mijn favoriete strandtent was altijd Aloha in Wijk aan zee, nu helaas afgebrand en pas weer volgend jaar open, maar ik at daar altijd graag de pizza met parmaham. Gelukkig kan dit ook prima zelf.



De ingrediënten:
  • 1 volkorenwrap
  • 1 tl tomatenpuree
  • paar plakken mozzarella
  • 2 tl zelfgemaakte groene pesto
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 el pijnboompitten
  • beetje rucola

Smeer eerst de tomatenpuree met de achterkant van een lepel op de wrap gevolgd door de plakjes mozzarella. Verdeel de pesto ertussen en strooi wat pijnboompitjes eroverheen. Zet de pizza in de oven en verdeel de ham en rucola er pas overheen als de pizza uit de oven is.


Champignon Pizza

Een klassieker toch wel en deze mocht dan ook niet ontbreken.



De ingrediënten:
  • 1 volkoren wrap
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/2 tl oregano
  • 3 grote kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte kaas
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Snijd de champignons in plakjes en bak een paar minuten in een scheutje olijfolie en een geperst teentje knoflook totdat ze zacht zijn. Doe ondertussen de tomatenpuree met de oregano op een wrap en een beetje geraspte kaas. Gevolgd door de gebakken champignons, nog meer kaas en de Parmezaanse kaas. Hup in de oven en 12 minuten later aanvallen!

Tomaat-Paprika Pizza

De ingrediënten:

  • 1 volkoren wrap
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 rode paprika
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 tl groene pesto
  • geraspte kaas en 2 plakjes mozzarella
  • beetje rucola

We beginnen weer hetzelfde, de tomatenpuree en de oregano op de wrap smeren gevolgd door een beetje geraspte kaas, de paprika stukjes, de partjes cherrytomaatjes, de mozzarella en nog meer kaas.

Ben jij ook al fan? En wat zijn jouw favoriete toppings?

2 opmerkingen:

  1. Hoi! ik vroeg me af waar jij volkoren wraps hebt gevonden? Heb je misschien een tip voor een plek in amsterdam misschien? X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi! Sorry ik lees dit nu pas, ergens is iets mis gegaan met de meldingen van de opmerkingen, maar onder het mom van beter laat dan nooit: ik haal ze altijd bij de biowinkel, maar... je hebt ze ook gewoon bij de AH van het huismerk! Goed op het bordje lezen :)

      Verwijderen