Het recept voor 4 personen:
De ingrediënten:
- 1 ui
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 250 gram kastanje champignons
- 2 blikjes tomatenblokjes (800 gram totaal)
- 1 el paprika poeder
- 1 el oregano
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl thijm
- 1/2 tl nootmuskaat
- 100 gram spelt lasagne bladen
- handje verse basilicum
- mozzarella
- geraspte kaas
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Versnipper beide uien en doe samen met een scheut olijfolie en de 4 geperste teentjes knoflook in een hapjespan op matig vuur. Snijd ondertussen de champignons en courgette in plakjes en doe bij de ui in de pan. Laat zo'n 5 tot 8 minuten bakken totdat de groenten zacht zijn.
- Doe dan de tomatenblokjes en alle kruiden erbij en breng verder op smaak met zout en peper. Vul iets minder dan de helft van een blikje tomatenblokjes met water en doe bij de saus in de pan. Laat de saus 5 tot 8 minuten pruttelen op laag vuur.
- Breek ondertussen de lasagne bladen in kleinere stukjes en scheur de basilicum. Vet ook een ovenschaal in met olijfolie.
- Roer de gebroken lasagne bladen door de saus en laat nog zo'n 5 minuten staan.
- Doe de lasagnette in de ingevette ovenschaal en verdeel gesneden plakjes mozzarella eroverheen. Strooi er vervolgens nog wat geraspte kaas overheen en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de lasagnette nog 5 minuten rusten nadat je hem uit de oven hebt gehaald voordat je deze serveert.
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDankje wel! Was het ook zeker, ben blij dat er nog twee porties in de vriezer staan, kan nu al niet wachten die op te gaan eten :)
Verwijderen