Goudgele Kip met Zoete Aardappelgratin

Zoals beloofd, hier het tweede gerecht geïnspireerd door mijn favoriete kookboek Jamie in 15 minuten. Maar in plaats van een gewone aardappelgratin heb ik er een zoete aardappelgratin van gemaakt (je kan dus ook de zoete aardappel vervangen door gewone aardappelen) en heb ik er bloemkool bij gestoomd. Dit is niet een gerecht wat zich heel lekker op de foto liet zetten, maar mijn god wat was het lekker! Die aardappelgratin is om van te smullen en ik wou dat ik meer had. Misschien maar beter van niet want dan had ik alles opgegeten haha.



Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 20 minuten

De ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1/2 bloemkool kop
  • 1 grote ui
  • 1 blokje kippenbouillon
  • paar blaadjes verse salie
  • 25 ml kookroom
  • 2 of 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 plakje pancetta 
  • Verse rozemarijn
  • handje sla
  • Zout & Peper
  • Olijfolie
  • Extra vierge olijfolie


Bereiding:

  1. Verwarm de gril in de oven voor. Schil de zoete aardappel en snijd in dunnen plakken. Kook zo'n 5 minuten in kokend water met een beetje zout totdat ze gaar zijn. Snijd ondertussen de ui in ringen.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de uien toe, verkruimel het bouillonblokjes erover met een snuf zout en peper en een scheutje kokend water. Snipper er de salie bij en roer regelmatig. Giet als het begint aan de koeken een scheutje water erbij en laat zo'n 5 minuten staan.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom in 10-15 minuten gaar.
  4. Giet de aardappelschijfjes af en laat ze in een vergiet uitlekken. Bestrooi ondertussen de kipfilet met peper en zout en wat rozemarijn naaldjes. Bak in een eetlepel olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur goudbruin en gaar in zo'n 8 minuten.
  5. Vet een kleine ovenschaal in met olie, doe hier het uienmengsel en de aardappelschijfjes in, roer goed en spreid in een egale laag uit. Giet er de room bij en rasp er de Parmezaanse kaas over. Zet de gratin boven in de oven onder de hete gril voor zo'n 8 minuten. 
  6. Wanneer de kip bijna klaar is leg je het plakje pancetta erbij in de pan en bak je deze kort mee. 
  7. Serveer de gratin met de kip en pancetta, bloemkool een een beetje sla met extra vierge olijfolie. Heel basic sla dus. Besprenkel eventueel ook de bloemkool met de extra vierge olijfolie. 

Enjoy!



3 opmerkingen:

  1. ohh lijkt me lekker dit! ik ga je volgen op Bloglovin'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! :) Ik heb een aparte Nederlandse en Engelse bloglovin dus je kan beter de Nederlandse volgen want ik post op de Nederlandse website net even meer!

      Verwijderen
  2. Dit wordt hem morgen, dankjewel, lijkt me heerlijk!😀

    BeantwoordenVerwijderen