Het recept voor 1 persoon:
De ingrediënten:
- 75 g spelt couscous
- 1/2 aubergine
- 1 oranje paprika
- 1/2 zoete punt paprika
- 100 g cherrytomaatjes
- 50 g feta kaas
- handje verse basilicum blaadjes
- 1 el citroensap
- klontje boter
- Zout & Peper
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Ik roer er altijd aan het einde nog een klein klontje roomboter doorheen zodat hij extra smeuïg wordt.
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2 mm dik. Besprenkel met zout, peper en een dun laagje olijfolie en gril in de grillpan op hoog vuur. Snijd de paprika in 4 stukken en de zoete punt paprika in 2 stukken. Bestrijk ook met een dun laagje olijfolie en gril in de pan als de aubergine klaar is.
- Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de feta kaas in blokjes. Snijd de gegrilde groente in hapklare stukjes. Meng alle groente door de couscous samen met 1 el couscous. Bestrooi met de feta kaas en wat verse basilicum blaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten