Het recept voor 1 persoon:
De ingrediënten voor de zoete aardappelsalade uit Modern Carribean Flavors met mijn eigen twist:
- 2 zoete aardappels van totaal zo'n 250 gram
- 1,5 el mayonaise
- 1/2 tl mosterd
- 1 tl rode wijn azijn
- 1/2 klein rood uitje fijngesneden
- verse peterselie naar smaak
- Zout en peper
Volgens het originele recept moesten er ook nog gesneden bosuitjes en een teentje knoflook doorheen. Maar die was ik beide vergeten te halen, oeps. Ook zonder erg lekker!
De ingrediënten voor de gehaktbal spiesjes:
- 250 g rundergehakt
- 1/2 rode ui
- 2 tot 3 el havermout
- 1 ei
- 1 tl zwart sesamzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl koriander
- 1/2 tl komijnzaad
- 1/2 tl chilipoeder
- roomboter
- olijfolie
- paprika en courgette plakjes
Bereiding:
- Je kunt de aardappelsalade maken met aardappels met of zonder schil. Helmi doet het met schil, maar die vind ik nooit zo lekker van de zoete aardappel. En dus heb ik in plaats van ze even schoonschrobben, gewoon geschild en ik blokjes van zo'n 2 cm gesneden. Onder water zetten en dan met een beetje zout zo'n 10-12 minuten koken. Je wilt niet dat ze te zacht worden want dan wordt het puree.
- Ondertussen snijd je de rode ui fijn, de peterselie en meng je alle overige ingrediënten voor de aardappelsalade in een kom.
- Na het koken afgieten en uit laten stomen in het vergiet. Wanneer iets afgekoeld, door de saus en deze is al klaar.
- Tijdens het koken van de aardappel maak ik ook alvast mijn gehaktballetjes. Hiervoor snijd je de andere helft van de rode ui fijn en deze doe je met alle andere ingrediënten (behalve de boter en olie) in een kom en meng je deze goed met je handen. Draai er zo'n 6 balletjes van.
- Verwarm een klont roomboter met een scheutje olijfolie in een hapjespan of matig tot hoog vuur, wanneer gesmolten doe je de balletjes erin en bak je deze zo'n 6-8 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Rijg ze dan aan satéprikkers.
- De paprika en courgette kun je grillen, maar je kunt zo ook rauw op de spiesjes doen en opeten.
- Serveer met de aardappelsalade en eventueel saus. Ik had een mix van knoflooksaus en ketchup!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten