Het recept voor 1 persoon:
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten:
- 1 zalmmoot
- flinke hand gewassen (wilde) spinazie
- 150 g sperziebonen
- 14 plakjes courgette
- 50 g cherrytomaatjes
- wat blokjes witte kaas
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- dille
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
- Maak de boontjes schoon, snijd de uiteinden eraf en kook de boontjes in 8 minuten gaar (kook alvast water in je waterkoker om tijd te besparen).
- Snijd de courgette in plakjes. Waarom 14? Omdat deze precies om de zalm in de grilpan heen pasten ;). Bestrijk de plakjes aan beide kanten licht met olijfolie, peper en zout. Doe hetzelfde met de zalm, met extra de dille. Door de zalm aan beide kant beetje in te wrijven met olijfolie wordt deze extra lekker.
- Zet de grilpan op hoog vuur en leg de courgette en zalm erin zodra deze heet is. Gril aan beide kanten tot de zalm gaar is zoals jij hem lekker vind. Ik hou ervan als het midden net nog niet helemaal doorgegaard is. Dat betekend dat ik in totaal de zalm zo'n 5 minuten in de pan heb gehad.
- Terwijl je met de zalm bezig bent, rooster je de pijnboompitten, snijd je de cherrytomaatjes in partjes en de witte kaas in blokjes. Scheur de spinazie op een groot bord, meng met de cherry tomaatjes en boontjes wanneer deze klaar zijn. Leg de zalm erop met de courgette plakjes eromheen en bestrooit met de pijnboompitten en witte kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten