Het recept voor 1 persoon:
Tijd: 15 minuten
De ingrediënten:
- 1/3 bloemkool (ik heb gewoon van de hele bloemkool rijst gemaakt en de rest ingevroren
- 1 kipfilet van 200 gram
- 1 teen knoflook
- 150 g boontjes
- 1 rode paprika
- 1 el thai red curry poeder (ik heb die van Jonnie Boer gebruikt)
- 1 el olijfolie
- 200 ml kokosmelk
- Kokosolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in stukkjes en zet een hapjespan op matig tot hoog vuur. Verwarm hier een scheut olijfolie in en voeg dan een geperst teentje knoflook toe met de kipblokjes en wat zout en peper. Bak de kip in zo'n 4-5 minuten gaar en goudbruin.
- Maak ondertussen de boontjes en paprika schoon, snijd de uiteinden van de boontjes en ze vervolgens doormidden en snijd ook de paprika in blokjes.
- Doe de curry kruiden in een schaaltje en roer hier maximaal 1 eetlepel olijfolie doorheen zodat je een curry pasta krijgt. Roer deze door de kip samen met de paprika wanneer de kip net gaar is, voeg dan de kokosmelk en de boontjes toe en laat op laag vuur nog zo'n 10 minuten koken of totdat je vind dat de curry voldoende ingedikt is.
- Nu is het tijd om de super simpele bloemkoolrijst te maken! Snijd de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkoolroosjes van de stronk. Doe deze in de keukenmachine en maal fijn tot er een soort rijstkorrels ontstaan. Verhit 1 tl kokosolie in een pan op matig vuur en bak hierin de bloemkoolrijst voor een paar minuten terwijl je voortdurend roert.
- Serveer de curry naast of op de rijst.
ziet er overheerlijk uit! Gaat op het lijstje voor aankomende week. Kan je de kokosmelk ook vervangen met iets anders?
BeantwoordenVerwijderenDankje wel! Leuk! Hopelijk valt ie bij jullie ook in de smaak :) ik heb het zelf nog nooit vervangen. Maar je zou kookroom kunnen proberen? Het gaat erom dat de saus dikker wordt en wat romiger. Hopelijk heb je hier iets aan!
Verwijderen