Het recept voor 2 wafels:
De ingrediënten:
- 55 g speltbloem
- 110 ml ongezoete amandelmelk
- 1 ei
- 1/2 ts baking soda
- 1/4 ts bakpoeder
- 1/4 ts kaneel
- 1 el cacaopoeder
- 1/2 banana
- 1 el kwark
- 1 tl pindakaas
- geraspte pure chocola
- beetje kokosrasp
- kokosolie
Bereiding:
- Verwarm je wafelijzer en meng de speltbloem, amandelmelk, het ei, de kaneel, cacao, baking soda en bakpoeder in een kom en klop goed totdat het een vloeibaar maar niet te vloeibaar geheel is. Het beslag moet net iets dikker zijn dan voor pannenkoeken.
- Vet het wafelijzer in met wat kokosolie en giet het beslag erin. Ik heb ze zo'n 3 minuten gebakken op de hoogste stand van mijn wafelijzer.
- Serveer de wafels met jouw gewenste topping. Ik heb op eentje kwark met banaan gedaan en op de ander pindakaas met kokosrasp. Over beide heb ik heerlijke pure chocolade (natuurlijk van Tony Chocolonely) geraspt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten