Voor het toetje had ik gekozen om een chocoladeverrassing te maken! En wat was nou de verrassing? Dat de items niet van standaard ingrediënten waren gemaakt. Onderdeel van het toetje was mijn geweldig lekkere zoete aardappel brownie! Een brownie gemaakt van zoete aardappel? Ja zeker! En mijn god wat is dat lekker! Ik kan iedereen aanraden dit te maken. En wat ook ontzettend lekker is, wat stukjes brownie over je havermout of smoothiebowl in de ochtend!
Het recept voor 8-10 stuks
Bereidingstijd:
35 minuten + 15-20 minuten oven
Ingrediënten:
·
600
g zoete aardappels
·
60
g amandelmeel
·
100 g speltbloem
·
14 medjool dadels
·
4-5 el rauwe cacao
·
3 el honing of agavesiroop
·
zout
Bereiding:
- Schil de zoete aardappels en stoom ze gedurende
20 minuten totdat ze zo zacht zijn dat ze bijna uit elkaar vallen.
- Verwarm
de oven voor op 180 graden Celsius. Terwijl de aardappels op staan kun je alvast de dadels ontpitten. Meng ook alvast het amandelmeel, de speltbloem, cacao en een snufje zout in een grote beslagkom. Scheelt zometeen weer wat tijd.
- Wanneer de aardappels lekker zacht en dus klaar zijn laat je deze even uitlekken. Pureer ze dan fijn met een aardappelstamper. Doe de ontpitte dadels in je keukenmachine en mix totdat deze fijn zijn. Voeg halverwege de zoete aardappelpuree toe zodat het lekker met elkaar mengt. Vergeet ook niet dit mengsel even te proeven, het is zo ontzettend lekker!
- Doe het aardappelmengsel bij de overige ingrediënten in de kom samen met de honing en meng goed door elkaar met een spatel of lepel. Roer eventueel zoveel chocoladedruppels erdoorheen als wenselijk. Vergeet ook nu niet te proeven en voeg naar smaak met cacao of zout toe.
- Bekleed
een brownie bakblik met bakpapier en schep het brownie mengsel
erin.Strijk glad met de achterkant van een lepel of met een spatel en zet 15 minuten
in de voorverwarmde oven. De brownie is klaar wanneer de punt van een mes
er schoon uitkomt. Check altijd na 15 minuten hoe het ervoor staat, je kunt hem altijd weer terug in de oven zetten.
Oeh, dit wil ik echt al tijden gaan proberen, binnenkort echt een keertje doen
BeantwoordenVerwijderenLeuk! Hopelijk bevalt deze brownie jou net zo goed als mij!
Verwijderenliefs, debbie
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenHoi! Ik zie je reactie nu pas! Sorry. Deze verkopen ze bij de biowinkel :)
VerwijderenOw maar ze zijn optioneel, ik heb ook een versie gemaakt zonder en die is ook heerlijk!
VerwijderenKan je ook iets anders gebruiken in plaats van de dadels? Ik zou het receptje graag een keer proberen en heb alle ingrediënten in huis, behalve de dadels :(
BeantwoordenVerwijderenHet antwoord is eigenlijk nee, de dadels maken het namelijk zoet en brengen een bepaalde textuur met zich mee en die kan niet door iets anders vervangen worden. Sorry!
Verwijderen