Het recept voor 2 porties:
De ingrediënten:
- 150 g quinoa
- 2 cm verse gemberwortel
- 200 g gerookte kip
- 300 g sperziebonen
- 2 zoete punt paprika's
- 35 g rucola
- 1 el versgesneden peterselie
- 1 sinaasappel
- Zout & Peper
Bereiding:
- Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Schil en rasp de gember en doe deze bij de quinoa in de pan zodra het water kookt.
- Maak ondertussen de boontjes schoon en snijd de uiteinden eraf en doormidden zodat ze hapklaar zijn. Kook ze zo'n 6 minuten zodat ze nog een lekkere bite hebben.
- Snijd de paprika's in stukjes, de kip in reepjes en pers het sap van de sinaasappel.
- Wanneer de quinoa klaar is meng je deze met de boontjes, paprika, kip, peterselie, handvol rucola, sinaasappelsap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak je net als ik een versie voor de lunch, doe dan bij deze de rucola en sinaasappelsap pas erdoorheen als je gaat eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten