Tijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd
De ingrediƫnten:
- 1 kleine zoete aardappel van 100-150 g
- 1/2 aubergine
- 1 bosui
- 1 tomaat
- 3 eieren
- 1 volle eetlepel ricotta kaas
- handje geraspte 30+ kaas
- 1 volle eetlepel gesneden basilicum blaadjes
- Wat feta kaas
- Zout & Peper
- Olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de zoete aardappel zo'n 7 tot 8 minuten. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en doe deze na 4 minuten erbij in de pan.
- Snijd de bosui in ringetjes en de tomaat in stukjes. Klopt de eieren in een grote kom en roer hier de ricotta en geraspte kaas doorheen. Snijd de basilicumblaadjes in stukjes en roer deze samen met peper en zout door het eimengsel.
- Vet een ovenschaaltje in en leg hierin de groenten wanneer deze klaar zijn. Giet het eimengsel eroverheen, verkruimel er wat feta kaas overheen en zet 20 tot 25 minuten in de oven tot het ei gezet is en de bovenkant goudbruin begint te worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten