Tijd: 5 minuten voorbereiden (4 uur of overnacht in de koelkast) + 15 minuten bakken
De ingrediënten voor 1 portie:
- 1 kipfilet
- 1/2 gele paprika
- 1/2 kleine witte ui
- 1 grote teen knoflook
- 1 limoen
- 1 el olijfolie
- 10 g bladpeterselie, grofgehakt
- 10 g koriander, grofgehakt
- 1/2 theelepel Himalaya zeezout
- 1/2 theelepel peper
- 1 el agave siroop
- 1/2 el appelazijn
- 1/2 tl mosterd
- Maak allereerst de marinade voor de kip. Doe de ui met de knoflook, het sap van 1 limoen, 1 eetlepel olijfolie, de bladpeterselie, koriander, peper en zout in een kleine blender of keukenmachine en maal tot de kruiden en knoflook fijngehakt zijn en het geheel een losse, natte pasta vormt. Snijd de kipfilet in 2 even grote stukken en sla deze met de zijkant van een groot mes wat platter. Verdeel de marinade goed over de kip en laat de kip minstens 4 uur of een nacht in de marinade staan in de koelkast.
- Zet de grill op matig tot hoog vuur. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en smeer in met een beetje olijfolie. Leg de kip en paprika in de grilpan en gril in 10 minuten gaar. Draai één of twee keer.
- Maak ondertussen een honing-mosterd dressing om de kip een lekker kleverig laagje te geven. Meng hiervoor de agave siroop met appelazijn en mosterd in een kommetje en smeer de kip en paprika hier na 10 minuten mee in. Leg ze dan nog 2-3 minuten op het vuur tot deze goudbruin is.
- Lekker met zoete aardappel friet en een tomaten salade.
Variatietip: Ook heerlijk voor op de barbeque! Rijg de kip stukken dan om en om met gele paprika aan metalen spiezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten