Tijd: 20 minuten
De ingrediënten
voor 4 personen:
- 24 wortels
- 2 rode uien
- 6 teentjes knoflook
- 6 cm geraspte gember
- 2 liter water
- 4 groentebouillonblokjes
- 4 el zoete paprika poeder
- 1 el komijnzaad
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
1.
Snijd de ui in
stukjes en de knoflook teentjes in plakjes. Zet een (soep)pan op matig vuur en
verwarm een flinke scheut olijfolie. Voeg de ui, knoflook en gember toe en
sauté voor zo’n 5 minuten totdat de ui wat zachter is. Snijd ondertussen de
wortels in plakjes.
2.
Doe de groentebouillonblokjes
bij de ui in de pan samen met 2 liter
kokend water en de wortels. Breng aan de kook en laat op laag tot matig vuur
pruttelen totdat de wortels zacht zijn.
3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een handmixer of doe de soep in de blender. Zet de pan terug op het vuur met de soep erin, roer het paprika poeder en komijnzaad erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Ik heb dit weekend deze heerlijke wortelsoep gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenDoor de komijnzaad krijgt de soep een Indonesisch tintje. Erg lekker.
Een echte aanrader en een blijvertje, wat mij betreft.
Wat leuk om te horen dat de soep zo goed in de smaak is gevallen! :)
Verwijderen