Tijd: 15 minuten
De ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 kipfilet
- 100 gr witte quinoa
- 100 gr spinazie
- 2 lente-uitjes
- 1 gele paprika
- 1 zoete punt paprika
- 1/2 bosje koriander
- 1/2 bosje munt
- 1 limoen
- 1 rijpe avocado
- 50 gr feta kaas
- 1 bakje tuinkers
- 2 el biologische yoghurt
- 1 tl gemalen piment
- 1 tl paprika poeder
- 1 el extra vierge olijfolie
- Olijfolie
Bereiding:
- Spoel de quinoa goed af en kook zo'n 12 minuten in een pan met de deksel erop.
- Doe de spinazie, de gesneden lente-uitjes, gescheurde muntblaadjes en koriander (bewaar een paar blaadjes) in de keukenmachine en hak alles fijn.
- Snijd de kip in stukjes van zo'n 2 cm en bestrooi met peper, zout, piment en paprika poeder tot alles goed bedekt is. Leg de kip in een koekenpan met een eetlepel olijfolie en bak ze tot ze een beetje 'zwartgeblakerd' en gaar zijn.
- Haal de zaadjes uit de paprika en snijd deze in reepjes. Doe deze bij de kip in de pan en keer regelmatig. Giet de Quinoa af en doe deze op je bord. Meng met het spinaziemengsel en het sap van de limoen, de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gebakken paprika en kip over de quinoa. Halveer en ontpit de avocado snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel over de quinoa salade. Maak het geheel af door de feta kaas eroverheen te verkruimelen samen met de resterende korianderblaadjes en geknipte tuinkers. Serveer met 2 eetlepels yoghurt.
Absolutely delicious, thank you so much. Will become a family fave. Thanks you are a constant source of delicious, healthy chicken recipes for dinner , we really appreciate you.
BeantwoordenVerwijderenThank you so much! Reading this really brightened up my day and I'm glad this one is now one of your favorites! Messages like these keep me motivated to discover and try out new recipes.
VerwijderenSo good! I put a little balsamic on top as well!
BeantwoordenVerwijderenGlad you liked it! And that seems like a great addition indeed! :)
Verwijderen