Tijd: 15 minuten
De ingrediënten voor 2 porties:
- 180 gram (spelt) couscous
- 250 g kipgehakt
- 1 courgette of aubergine
- 250 g champignons
- 1 zoete punt paprika
- 1 gele paprika
- 125 g cherrytomaatjes
- 40 g feta kaas
- Verse peterselie en munt
- Sap 1/2 limoen
- Handje rozijnen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 1 el gerookte paprika poeder
- 1/2 tl kaneel
- Stukje gember van 1 cm (geschild)
- Olijfolie
- Zout & Peper
Bereiding:
- Snijd de groenten in stukjes en plakjes en kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Doe er 1 geperst teentje knoflook bij en het kipgehakt. Rul het gehakt en doe dan het komijnzaad, gerookte paprikapoeder, kaneel, geraspte gember, peper & zout bij en meng goed.
- Bak de aubergine en champignons in een beetje olijfolie in een andere koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg na een paar minuten de paprika toe en bak nog 2 minuten mee.
- Meng de couscous met het kipgehakt, de groenten, sap 1/2 limoen en de in partjes gesneden cherrytomaatjes in een grote schaal samen met de rozijnen en verse peterselie en munt naar smaak. Garneer met blokjes feta kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten