Het recept voor 2 personen
De ingrediënten:
- 300 g kippendijen
- 1 zoete punt paprika
- 1 gele paprika
- 1 witte ui
- 200 g kastanjechampignons
- Olijfolie
- Zelfgemaakte fajita kruiden: 1 el paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl komijnzaad, 1 teentje knoflook, zwarte peper, zeezout, sap van 1/2 limoen.
- 4-5 volkoren wraps
Voor erbij om er echt een feestje van te maken:
- Zelfgemaakte guacamole (klik op de link voor het recept)
- Zure room
- Tacosaus
- geraspte kaas
- 1 tomaat in blokjes gesneden
- taco chips
Bereiding:
- Snijdt de ui in halve ringen, de paprika's in stukjes/kleine reepjes en de champignons in plakjes. Bak deze in een scheut olijfolie op matig tot hoog vuur. Begin met de ui, voeg na 1-2 minuutjes de champignon plakjes toe en als deze bijna klaar zijn de paprika. Bewaar in een kom.
- Ondertussen snijd je de kippendijen in reepjes. Wanneer de groenten uit de pan zijn doe je nog een klein scheutje olie erin en bak je deze rondom aan gedurende 3/4 minuten. Maak de kruidenmix en voeg deze dan toe en bak tot de kippendijen precies net gaar zijn. Roer de al eerder gebakken groenten er doorheen en verwarm een minuutje mee.
- Verwarm de tortilla's in de magnetron (of in een droge koekenpan) en serveer alles in gezellige schaaltjes op tafel.
- De guacamole en tomaat e.d. had ik allemaal al klaargezet voordat ik aan de kip en groente begon.
- Verdeel het kip-groenten mengsel over de wrap en maak af met al het lekkers op tafel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten