Tijd: 20 minuten
De ingrediënten voor 1 schaaltje:
- 1 zoete aardappel
- 1 el zoet paprika poeder
- 1 tl Himalaya zeezout
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze dan met een dunschiller of (groente) mandoline in hele dunne plakjes. Doe deze in een kom en besprenkel met de paprika poeder, zout en olijfolie en meng goed zodat alles bedekt is.
- Leg de chips dan los van elkaar (en dus niet op elkaar) op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 10 minuten. De randjes zijn dan nu al lekker crispy. Draai dan alle chipjes om en zet nog zo'n 3 minuten in de oven tot ze volledig knapperig zijn. Let in deze laatste fase goed op en haal chipjes die te bruin worden al uit de oven want als ze te bruin worden zijn ze bitter van smaak.
- Laat een beetje afkoelen en je kan ze gelijk opeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten